Broskvové šátečky se skořicí

73
- reklama -

Suroviny

Množství dle chuti:
listové nebo plundrové těsto
broskve oloupané a bez pecek (mimo sezónu lze i kompotované)
skořice mletá
rozšlehané vejce
skořicový nebo vanilkový cukr
moučkový cukr – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10×10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí, a přes které přeložíme druhou část těsta.

  2. Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, zlehka potřeme vejcem, posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova.

  3. Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce žravý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.