
- reklama -
Suroviny
- Množství dle chuti:
- listové nebo plundrové těsto
- broskve oloupané a bez pecek (mimo sezónu lze i kompotované)
- skořice mletá
- rozšlehané vejce
- skořicový nebo vanilkový cukr
- moučkový cukr – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10×10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí, a přes které přeložíme druhou část těsta.
-
Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, zlehka potřeme vejcem, posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova.
-
Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce žravý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.
Kuchař: recepty73