- reklama -
Suroviny
- …na těsto…
- 400 g zakysané smetany
- 260 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- …na přeliv…
- 150 g malin mražených
- 1 hustá zakysaná smetana
- 2 lžice moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Maliny si chvíli předem necháme pozvolna rozmrazit na sítku, aby odkapala všechna voda. Zakysanou smetanu vyšleháme s vejci, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a ušleháme. Necháme chvilku odpočinout. Poté pozvolna osmažíme.
-
Zakysanou smetanu dáme do misky a do ní propasírujeme odkapané maliny. Přidáme cukr a lžící promícháme.
-
Hotové lívanečky skládáme na sebe a mezi každý dáme lžíci přelivu.
Poznámka od kuchařky
*
Kuchařka: lemarti