
Suroviny
12 ks
- 30 ml oleje
- 2 středně velké cibule
- 400 gramů hlívy ústřičné
- 4 rajčátka
- 4 zelené papriky
- 200 g točeného salámu
- 4 vařené brambory
- 200 g nastrouhaného sýra
- 2 vejce
- sůl
- kmín
- pažitka
- pepř
- houbové koření
Postup přípravy receptu
-
Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
-
Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
-
Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
-
K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
-
Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Poznámka od kuchařky
Placičky, ala řízečky s lečem s hlívou jsou překvapivě velmi chutné. Nechala jsem se inspirovat jedním receptem z hlívy, ale vše jsem si předělala podle sebe. Je tento recept dobrý, když máte doma předem uvařené brambory, které mi zůstaly z jednoho pokrmu a takto se pak i spotřebují a použijí. Vynikající jsou proto, že jsou zdravé a jsou vhodné i pro návštěvy. Jsou ale dobré i studené.