Vlhčený řez

66
- reklama -

Suroviny

5 vajec
3 PL cukru krupice
5 PL oleje
7 PL polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Na karamelový rozvar:
1 smetana ke šlehání
3 PL cukru krupice na karamel
Na krém:
1/2 kostky másla
1/2 pudinkového prášku
200 ml mléka
1 PL cukru krupice
1 PL moučkového cukru
čokoláda na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva.

  2. Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut – zkontrolujeme špejlí upečenost.

  3. Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit.

  4. Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem.

  5. Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink.

  6. Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).

Poznámka od kuchařky

Včera po ranní jsem musela vymyslet nějakou fofrovku k snídani a moc fantazie po hnusné šichtě mi teda nezbylo. Ale dneska je přes půl formy fuč, takže u mě dobrý 😉