Kuřecí stehna v papiňáku na cibuli a hrášku

89
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí stehna
trochu soli
1 PL oleje nebo másla
1 větší cibule
2 PL sojové omáčky
200 ml horké vody
200 ml sladké smetany
1 KL solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, mírně osolíme a v papiňáku na tuku z obou stran necháme osmahnout – zatáhnout. Odsuneme trochu stranou, přisypeme pokrájenou cibuli orestujeme do růžova.

  2. Podlijeme 200 ml horké vody, přidáme 2 polévkové lžíce sojové omáčky, hrnec uzavřeme a až začne syčet, vaříme na mírném plameni pod tlakem 10 minut. Pak hrnec odstavíme, ochladíme, otevřeme a stehna vyndáme na talíř.

  3. Ponorným mixerem rozmixujeme cibuli s vyvařenou šťávou ( kdo nechce, nemusí ). Ve smetaně rozmícháme lžičku solamylu, hrnec dáme zpět na sporák, uvedeme šťávu do varu, smetanu do ní vlijeme, přidáme hrášek bez nálevu, promícháme, vložíme maso a necháme 2 minutky povařit. Podáváme s rýží, já jsem dělala opět tu svou z tlakového hrnce, jen bez bylinek.

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry…

Dnes nějakým nedopatřením došlo pečivo, kvasnice na nové nebyly, ale měla jsem 2 menší kuřecí stehna. Smetanu mám stále trvanlivou v zásobě, cibuli a hrášek také a dobrá večeře byla do půl hodiny na stole.

Když si do mrazáku dělám zásobu libečku, stonky nikdy nevyhazuju, používám je do všeho. Přidala jsem i tady a při vaření to po bytě vždy krásně voní:-)