
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- trochu soli
- 1 PL oleje nebo másla
- 1 větší cibule
- 2 PL sojové omáčky
- 200 ml horké vody
- 200 ml sladké smetany
- 1 KL solamylu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, mírně osolíme a v papiňáku na tuku z obou stran necháme osmahnout – zatáhnout. Odsuneme trochu stranou, přisypeme pokrájenou cibuli orestujeme do růžova.
-
Podlijeme 200 ml horké vody, přidáme 2 polévkové lžíce sojové omáčky, hrnec uzavřeme a až začne syčet, vaříme na mírném plameni pod tlakem 10 minut. Pak hrnec odstavíme, ochladíme, otevřeme a stehna vyndáme na talíř.
-
Ponorným mixerem rozmixujeme cibuli s vyvařenou šťávou ( kdo nechce, nemusí ). Ve smetaně rozmícháme lžičku solamylu, hrnec dáme zpět na sporák, uvedeme šťávu do varu, smetanu do ní vlijeme, přidáme hrášek bez nálevu, promícháme, vložíme maso a necháme 2 minutky povařit. Podáváme s rýží, já jsem dělala opět tu svou z tlakového hrnce, jen bez bylinek.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry…
Dnes nějakým nedopatřením došlo pečivo, kvasnice na nové nebyly, ale měla jsem 2 menší kuřecí stehna. Smetanu mám stále trvanlivou v zásobě, cibuli a hrášek také a dobrá večeře byla do půl hodiny na stole.
Když si do mrazáku dělám zásobu libečku, stonky nikdy nevyhazuju, používám je do všeho. Přidala jsem i tady a při vaření to po bytě vždy krásně voní:-)