
Suroviny
- domácí listový špenát nebo mražený sekaný
- olej
- mouka
- pepř
- česnek
- Podravka
- chléb
- grilovací koření od Vitany
- hladká mouka
- mléko
- vajíčka
Postup přípravy receptu
-
Otrhané lístky špenátu řádně opláchneme, natrháme, podlijeme trošičkou vody a dusíme doměkka.
-
Potom mixérem rozmixujeme na krém, do kterého dáme zásmažku udělanou z hladké mouky a oleje.
-
Rozředíme mlékem na požadovanou konzistenci.
-
Přidáme lisovaný česnek , podravku a drcený pepř. Podáváme s opečenou topinkou, kterou jsme potřeli česnekem a posypali grilovacím kořením od „Vitany“ a vařeným vejcem
Poznámka od kuchařky
Recept je notoricky známý, ale já jsem chtěla ukázat, že se dá jíst s topinkou /musí být posypaná tím grilovacím kořením od Vitany/.To tomu dá ten správný šmak 🙂 Doma nechtěli jíst špenát s bramborem, ale s topinkou by se po něm utloukli. Můžete do něj přidat i nasekané nebo pomleté vařené hovězí maso nebo vepřové, či kuřecí.