Špenátový krém s topinkou

54
- reklama -

Suroviny

domácí listový špenát nebo mražený sekaný
olej
mouka
pepř
česnek
Podravka
chléb
grilovací koření od Vitany
hladká mouka
mléko
vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Otrhané lístky špenátu řádně opláchneme, natrháme, podlijeme trošičkou vody a dusíme doměkka.

  2. Potom mixérem rozmixujeme na krém, do kterého dáme zásmažku udělanou z hladké mouky a oleje.

  3. Rozředíme mlékem na požadovanou konzistenci.

  4. Přidáme lisovaný česnek , podravku a drcený pepř. Podáváme s opečenou topinkou, kterou jsme potřeli česnekem a posypali grilovacím kořením od „Vitany“ a vařeným vejcem

Poznámka od kuchařky

Recept je notoricky známý, ale já jsem chtěla ukázat, že se dá jíst s topinkou /musí být posypaná tím grilovacím kořením od Vitany/.To tomu dá ten správný šmak 🙂 Doma nechtěli jíst špenát s bramborem, ale s topinkou by se po něm utloukli. Můžete do něj přidat i nasekané nebo pomleté vařené hovězí maso nebo vepřové, či kuřecí.