Guláš z býčích žláz

125
- reklama -

Suroviny

Býčí žlázy
sádlo
cibule
mletá červená paprika pálivá
mletá červená paprika sladká
sůl
mletý pepř
masox
hladká mouka
majoránku
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa.

  3. Chvíli je osmahneme (pouští hned dost šťávy), osolíme, opepříme, zakryjeme a krátce podusíme. (Pokud chcete více šťávy, mírně podlijte vodou.)

  4. Zahustíme trochou mouky, rozmíchané v menším množství vody, provaříme a dosolíme a okořeníme (zmiňovaná majoránka a česnek). Podávala jsem s kuskusem.

Poznámka od kuchařky

Hobby.idnes.cz:

Neobvyklé lahůdky „z bílých ledvin“ jsou podle znalců bohaté na testosteron. Na Balkáně proto věří, že konzumací pokrmů z varlat muži posílí své libido. Nejchutnější je údajně guláš z býčích žláz, tvrdí výherce posledního šampionátu ve vaření varlat.