
Suroviny
2 porce
- 4 kachní krky (mohou být i kuřecí)
- 200 g kuskusu
- máslo
- olej
- (vývar z vaření krků)
- 1/2 kostky kuřecího vývaru
- 1 větší lahůdková cibulka
- pepř
- pažitka
- může být trošku koření co kdo rád (bazalka, Vegeta)
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme do měkka kachní krky, které necháme zchladnout a obereme, nějakou část vývaru si necháme a z ostatního můžeme udělat polévku. Do toho menšího množství dáme kostku vývaru rozpustit a tím zalijeme kuskus a děláme ho podle návodu.
-
Na pánev dáme plátek másla, na něm osmažíme pokrájenou celou cibulku i se zelenou částí, na ní dáme překrájené kachní obrané maso, pepř, bazalku, vegetu a necháme s trochou vývaru z krků prosmažit.
-
Pak dáme ke kuskusu, který už máme hotový přidáme maso a petrželku, promícháme a je hotovo, kdo chce může ještě přisolit-já nesolila.
Poznámka od kuchařky
Byla jsem sama doma a tak jsem si udělala kuskus-manžel ho nemusí, ale já ho mám ráda. Dělala jsem z kachních krků polévku a obrané maso jsem takto použila a rozdrcené kostičky dostali pidíci-nezbylo nic a tak to mám ráda. Hodně jsem si pochutnala a brzy si to zopakuji, třeba i s jiným masem.