- reklama -
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 kostka másla (250 g)
- 180 g zakysané smetany
- 4 vejce
- 1 větší citrón
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků.
-
Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem.
-
Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a po třetinách vmícháváme do těsta.
-
Přidáme do těsta i citrónovou šťávu a zamícháme.
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli a přidáme do těsta.
-
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem (dle chuti).
-
Do trouby vyhřáté na 180 stupňů vložíme bábovku a pečeme cca 45 minut.
Kuchař: adam_sadov_xd