Salát Waldorf, vynikající příloha k masům

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/4 velké bulvy celeru
řapíkatý celer – 10 cm z 5 řapíků ze svazku
1 jablko
1 hrst vlašských ořechů
2 PL majonézy
2 PL zakysané smetany tučné
1/2 citrónu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.

  2. Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých – na kroužky.

  3. Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme vlašské ořechy lehce pokrájené a vše promícháme, osolíme a opeříme.

  4. Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a šťávu z citrónu, promícháme a necháme odležet min. 15 minut. Poté finálně dochutíme a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

https://www.instagram.com/5jideldenne/