Suroviny
6 porcí
- 300 g čokolády na vaření
- 1/2 kelímku smetany
- 1 balení čokoládové rýže
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj polévkový talíř nebo hlubší misku. Pomalu zahříváme. Do talíře položíme čokoládu na vaření a počkáme, až se rozpustí. Zhruba po 5 minutách je čokoláda rozpuštěná.
-
Do dalšího hrnce nalijeme smetanu a za stálého míchání ji přivedeme k varu.
-
Hrnec sejmeme z plotny a do smetany pomalu vmícháme čokoládu z talíře. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Nejlépe přes noc necháme hmotu vychladnout v lednici.
-
Hmota přes noc dostatečne ztuhne, nemusíte se bát, že by kuličky nešly tvarovat.
-
Do misky nasypeme cukrářské zdobení, hmotu odebíráme a rukama z ní děláme malé kuličky. Ty postupně obalujeme ve zdobení.
-
Hotové kuličky dáváme do papírových košíčků a uchováváme v lednici, jedině tak si totiž udrží tvar.
Poznámka od kuchařky
Recept je z facebooku.