- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 velké plátky krkovice
- 4 lžíce koření Vepřová pečeně
- 1 palice česneku
- olej
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 20 menších žampionů
- sůl
- 1 lžička Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepeme a z obou stran okořeníme důkladně kořením Vepřová pečeně.
-
Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli společně restujeme.
-
Poté podlijeme trochou vařicí vody a přikryté pečeme na 200°C doměkka, průběžně přeléváme výpekem a podléváme.
-
Upečené maso vyjmeme a uložíme do tepla, do výpeku dáme plátky žampionů a cca 5 min. na mírném ohni dusíme, pak přisypeme mražený špenát a dusíme za občasného promíchání dalších 10 min.
-
Nakonec zaprášíme trochou Solamylu, krátce provaříme a dosolíme podle chuti.
Kuchařka: isindy