- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 4 sáčky rýže
- 1 velká cibule
- 1 žlutá paprika
- 4 lístky čerstvé bazalky
- sůl
- 1 lžíce másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu.
-
Cibuli a papriku nakrájíme na tenké proužky.
-
Do pánve nalijeme olej a přidáme lžíci másla.
-
Nasypeme cibuli a na mírném ohni restujeme do měkka.
-
Potom přisypeme papriku, čerstvé lístky bazalky a půl minuty restujeme a promícháváme.
-
Odstavíme z ohně a necháme odstát 20 minut pod poklicí, ( je to těch 20 minut, kdy se nám vaří rýže.) Poté smícháme s uvařenou rýží. Podáváme jako přílohu k omáčkám.
Kuchařka: misza