
- reklama -
Suroviny
- 2 větší cukety
- cibule
- máslo
- hladká mouka
- cukr
- ocet
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme,a pokud nemají již velká semena,i s dužinou nahrubo nastrouháme. Jinak dužinu vydlabeme.
-
Cuketu osolíme a necháme pustit vodu,kterou v sítu odstraníme.
-
Na másle zpěníme cibulku,zasypeme lžící mouky,osmahneme a přidáme cuketu,kmín,cukr a ocet – každý podle chuti. Vaříme nejdéle 5 minut,aby si cuketa zachovala strukturu a nevznikla nám kaše. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.
Poznámka od kuchařky
Cuketové zelí je v receptech pouze sterilované,tak přidávám i tuto velmi rychlou obměnu.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea