Bramborový salát s vaječným dressingem

82
- reklama -

Suroviny

400 g uvařených brambor
4 vejce uvařená natvrdo
1 lžíce dijonské hořčice
olej – např. slunečnicový
bílý vinný ocet
1 šalotka
kapary
sůl
čerstvě mletý pepř
pažitka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Vejce oloupeme a oddělíme žloutky a bílky.
    Do vyšší mixovací nádoby dáme žloutky, trochu octa, sůl, pepř, hořčici a nalijeme olej tak, aby byly žloutky potopené.
    Vše rozmixujeme. Je-li vzniklá “ majonéza „, příliš hustá, přidáme olej.
    Zbylé bílky nasekáme nadrobno.

  3. V míse promícháme brambory s připraveným dressingem, přidáme jemně nakrájenou šalotku, bílky, kapary, pažitku a petrželku. Je-li třeba dochutíme solí a pepřem.