- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- Zakysaná smetana 4 x 250ml
- Cukr
- Piškoty
- Rum
- Kokos
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme si formu nebo jakoukoliv misku máslem a vysypeme kokosem.
-
Poté si vedle do misky dáme zakysané smetany a na každou smetanu patří 2 lžíce cukru. To smícháme a přidáme trochu rumu, tak jednu malou lžičku, to pro snadnější rozpuštění cukru.
-
Pak ve vymazané misce či formě vyskládáme řadu piškotů, na které dáme vrstvu ze zakysaných smetan, pak pokryjeme další vrstvou a to opakujeme dokud nedojdou suroviny.
-
Nejlepší je nechat na vrchu smetanu, piškoty ne a dáme do lednice.
-
Nejlepší je, pokud se nechá alespoň půl dne v lednici, aby se piškoty natáhly smetanovou směsí. Drží pak i tvar a dá se podávat na dortové trojúhelníky. Ale my ho máme tak rádi,že už po pár hodinách ho vyndáváme z lednice a dáváme si alespoň první vzorek. 🙂
Kuchařka: kalileja