Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- 1 velká mrkev
- 1 vejce
- 1 rovná KL soli
- ¼ KL pepře
- 1 PL posekané petrželky
- 2 plné PL polohrubé mouky
- olej na potření peč. papíru
- Nádivka:
- 1 cibule
- 1 – 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 3 PL lžíce smetany
- 80 g tvrdého sýra
- 1 PL posekané zelené petrželky
- olej na pánev
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme vejce, strouhanou mrkev, mouku, sůl a pepř. Na plech dáme papír na pečení a silně ho potřeme olejem (nebo použijeme silikon, cuketová hmota má tendenci se připékat). Na vymaštěný peč. papír cuketovou hmotu navrstvíme a urovnáme na sílu asi 1,5 – 2 cm. Pečeme při 200ºC max. 20 minut. Nesmíme přepéct, placka na roládu by se lámala a byla by suchá a nedobrá.
-
Mezitím připravíme nádivku: Pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabé plátky pokrájené žampiony a smetanu a podusíme je. Nádivku rozložíme na upečený cuketový plát a urovnáme. Posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.
-
Roládu stočíme a na plechu spojem dolů pečeme ještě 10 minut na 200ºC.
Já bych k houbám ještě přidala špetku pepře a špetku kmínu, ale to v receptu není uvedeno.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Pinterst
Včera jsem viděla na Pinterstu a byla jsem nadšená. Hned jsem si to přeložila (z ruštiny) a vkládám, musí to být skvělé jídlo (i podle ingrediencí) a je pěkné i na pohled – ta barevnost je taková veselá. (Poprvé lituji, že se nesmí „ukrást“ fotka).