
- reklama -
Suroviny
4 kusy
- 110 ml (g) vlažné vody
- lžička sladěnky nebo sladovitu
- 10 g droždí
- 140 g hladké mouky na omládek
- Dále
- 150 ml (g) vody
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 40 g olivového oleje
- vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více)
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
-
Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
-
Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
-
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
-
Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).
Poznámka od kuchařky
Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.
Název bagetek berte s nadhledem….. :))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen