Suroviny
2 porce
- 6 plátků bůčku
- lžíce sojové omáčky
- lžíce smetana Cremefine na vaření
- 1 lžička koření Aztécký poklad
- 1 lžička koření Argentina
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžíce chilli
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.
-
Do vhodné nádoby si dáme sojovou omáčku, smetanu, česnek, sojovku a koření.
-
Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme plátky bůčku. Necháme marinovat přes noc.
-
Na druhý den každý plátek bůčku srolujeme do ruličky a napícháme na jehly, na každou 3 kusy.
-
Můžeme buď grilovat na ohni, nebo v troubě, kde nalijeme zbytek marinády a trochu vody a pečeme cca 60 min na 200 stupňů.
Vhodná příloha je zelí, knedlík, nebo jen zelenina a chléb.
Poznámka od kuchařky
Další z mých hokus-pokusů.:-) Vzniklo z toho opravdu bezva jídlo. Co se týká soli, kterou v receptu neuvádím, je na zvážení každého. Já jí trochu posolila plátky bůčku před naložením, ale koření a sojovka jsou poměrně slané, takže kdo solí méně, sůl nemusí přidávat.