- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřové kýty nebo kotlety
- 750 g brambor
- 200 ml kysané smetany
- 200 ml mléka
- 1 velká lžíce Dijonské hořčice
- 3 malé lžičky obyčejné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- hladká mouka
- olej
- uzený sýr plátkový
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.
-
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky.
-
Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Maso osmahneme na pánvi, aby se zatáhlo a vyjmeme.
-
Do výpeku dáme krátce osmahnout cibuli.
-
Tu vložíme do zapékací misky, na to maso, brambory a zalijeme směsí z hořčice, smetany a mléka.
-
Až bude vše hotové a trouba vyplá, tak na to rozprostřeme plátky uzeného sýra a necháme samovolně roztavit.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – Maminčiny recepty. Bylo to moc dobré a lehce pikantní.
Kuchařka: BILKOVAI