
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 květáku
- 2 větší hrsti hub (nejlépe masáky)
- 2 vajíčka
- 1 lahůdková cibulka celá
- trošku smetany (nebo mléka)
- 2 hrsti jemné krupičky
- 1 lžíce Vegety
- strouhanka dle potřeby
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách do mísy, přidáme nadrobno nakrájené houby, lahůdkovou cibulku nadrobno, pak ještě nasekanou pažitku, smetanu (mléko), Vegetu, krupičku a vajíčka – promícháme a teprve osolíme a přidáme strouhanku, aby nám vzniklo celistvé a tvořivé těsto.
-
Uděláme kuličky, které dlaní zplácneme a dáme smažit s obou stran, nejprve přikryté, aby se květák i houby produsily a dosmažíme do žádané hnědší barvy odkryté a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Před rokem mě inspiroval recept od Sidery“Květákové mišmi“, ovšem je změněn a s houbama zcela jiné chuti, tudíš jiný. Podávala jsem s hranolkama a tatarskou omáčkou je to výborné!
Kuchařka: Bibinka









