Květákovo-masákové dukáty

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 květáku
2 větší hrsti hub (nejlépe masáky)
2 vajíčka
1 lahůdková cibulka celá
trošku smetany (nebo mléka)
2 hrsti jemné krupičky
1 lžíce Vegety
strouhanka dle potřeby
pepř
sůl
olej na smažení
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách do mísy, přidáme nadrobno nakrájené houby, lahůdkovou cibulku nadrobno, pak ještě nasekanou pažitku, smetanu (mléko), Vegetu, krupičku a vajíčka – promícháme a teprve osolíme a přidáme strouhanku, aby nám vzniklo celistvé a tvořivé těsto.

  2. Uděláme kuličky, které dlaní zplácneme a dáme smažit s obou stran, nejprve přikryté, aby se květák i houby produsily a dosmažíme do žádané hnědší barvy odkryté a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Před rokem mě inspiroval recept od Sidery“Květákové mišmi“, ovšem je změněn a s houbama zcela jiné chuti, tudíš jiný. Podávala jsem s hranolkama a tatarskou omáčkou je to výborné!