
- reklama -
Suroviny
- 10 polévkových lžic hrubé mouky
- 8-10 lžic mléka (dle potřeby)
- 5 lžic cukru
- 2 lžíce rozpuštěného vychladlého másla nebo oleje
- 1 vejce
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- drobné ovoce (ostružiny, borůvky nebo jiné ovoce)
- kokos nebo drobenka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, promícháme a přidáme tuk, vejce, mléko a dobře rozmícháme.
-
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy (nebo do formy s nepřilnavým povrchem) a hustě poklademe ovocem.
-
Na povrchu posypeme vanilkovým cukrem a kokosem a pečeme ve středně horké troubě (170-180 st. C) dozlatova. Můžeme také sypat drobenkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Zahrádkář
Kuchařka: MamlajdaD