Kiwi řezy – jemné a osvěžující

65
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
25 dkg moučkového cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
25 dkg hladké mouky
Krém:
1 smetana ke šlehání
1 bílý jogurt
1 vanilkový cukr
8 – 9 ks kiwi
Poleva:
1/2 l vody
1 vanilkový puding
1 dl kiwi sirup

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Dáme péct na pečicím papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu.

  3. Šlehačku ušleháme a zamícháme do ní bílý jogurt a vanilkový cukr.

  4. Krémem potřeme vychladlé řezy.

  5. Svaříme půl litru vody s vanilkovým pudinkem a kiwi sirupem.

  6. na řezy s krémem pokledeme kiwi nakrájené na plátky a přelijeme lehce vychladlou polevou.

Poznámka od kuchařky

Poleva nesmí příliš vychladnout, pak se nedá dobře nalít. Polevu nalívám na řezy, když se z ní přestane kouřit (5 – 10 min po odstavení z plotny)

Výborné jsou řezy také s broskvemi a jahodami :-), když jsem je dělala na mamčiny narozky, jak jsem to střídala – jedna řada kiwi, jedna broskví, jedna jahod a vypadalo to parádně 🙂