
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 25 dkg moučkového cukru
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 25 dkg hladké mouky
- Krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 bílý jogurt
- 1 vanilkový cukr
- 8 – 9 ks kiwi
- Poleva:
- 1/2 l vody
- 1 vanilkový puding
- 1 dl kiwi sirup
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme sníh z bílků.
-
Dáme péct na pečicím papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu.
-
Šlehačku ušleháme a zamícháme do ní bílý jogurt a vanilkový cukr.
-
Krémem potřeme vychladlé řezy.
-
Svaříme půl litru vody s vanilkovým pudinkem a kiwi sirupem.
-
na řezy s krémem pokledeme kiwi nakrájené na plátky a přelijeme lehce vychladlou polevou.
Poznámka od kuchařky
Poleva nesmí příliš vychladnout, pak se nedá dobře nalít. Polevu nalívám na řezy, když se z ní přestane kouřit (5 – 10 min po odstavení z plotny)
Výborné jsou řezy také s broskvemi a jahodami :-), když jsem je dělala na mamčiny narozky, jak jsem to střídala – jedna řada kiwi, jedna broskví, jedna jahod a vypadalo to parádně 🙂