Žampiónová omáčka – majonézová studená

76
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 ks žampión zhruba (20-25 g)
necelá lžíce oleje
100 g majonézy
1-2 lžíce mléka (dle potřeby)
možno i trošku bílého vína
sůl
bílý pepř
citronová šťáva (nebo ocet)
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout.

  2. Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé žampióny, špetku pepře a dochutíme dle potřeby solí, citronovou šťávou nebo octem a cukrem.

  3. Dochucujeme opatrně po špetkách a ocet po kapkách.

  4. Hustotu si upravíme dle potřeby, v chladničce ještě trochu zhoustne. Omáčku dáme vychladit a podáváme tak, jak jsme zvyklí u tatarské omáčky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Receptury studených pokrmů, mírně poupraveno.