Kynutý koláč z ovesných vloček

88
- reklama -

Suroviny
1 plech

350 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce cukru
35 g droždí
500-700 ml mléka nebo vody
1/2 lžičky soli
100 g sójové mouky hladké
1 vejce
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou zpracujeme s připravenými vločkami na řidší těsto. Je-li těsto stále ještě husté, je možné přidat další mléko nebo vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto necháme asi půl hodiny bobtnat a kynout. Pak je rozetřeme na vymazaný, ale nevysypaný plech a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Povrch poté poklademe čerstvým nebo okapaným ovocem. Dobře chutná například kombinace na kostičky nakrájených neloupaných jablek a vinných hroznů.

  3. Koláč pečeme zvolna při teplotě 150-160 st.C asi 40 minut.

    Můj tip: Povrch můžeme posypat kokosovou moučkou smíchanou s třtinovým cukrem, množství cukru dáme podle vlastního uvážení, nebo použijeme sladidlo.