- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 stehenní kuřecí řízky
- 140 g rajčatového protlaku
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 menší zralá rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- cukr
- lžička sušené domácí zeleniny nebo koření dle vaší chuti
- chilli papričk:y
- K podávání:
- strouhaný parmazán
- sekaná bazalka já dala thajskou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zprudka necháme zatáhnout v rozpálené pánvi s olejem. Stáhneme teplotu na menší stupeň.
-
K masu přidáme rajčatový protlak a nakrájená oloupaná rajčata. Za stálého míchání chvilku restujeme, přidáme špetku cukru , koření dle chuti, promícháme a zalijeme smetanou. Při mírné teplotě vaříme za občasného míchání do potřebné hustoty.
-
Podáváme s různými druhy těstovin, sypané parmazánem a bazalkou. Lze podávat i s noky nebo knedlíkem.
Kuchařka: Marie Svarcova