- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 10 dkg másla
- 12,5 dkg moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 40 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Drobenka:
- 10 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg másla
- 5 dkg moučkového cukru
- zavařená dýně
- 10 dkg sekaných mandlí
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme vejce, máslo a cukr. Přilijeme mléko.
-
Smícháme prášek do pečiva s moukou a přidáme do směsi. Všechny přísady pak zpracujeme v hladké těsto – já jsem to všechno smíchala mixérem.
-
Na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech rozetřeme těsto, které posypeme mandlemi a poklademe zavařenou dýní.
-
Uděláme si drobenku = smícháme máslo s cukrem a moukou.
-
Drobenkou vše posypeme a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 25 minut. Doba pečení je individuální, podle trouby, ale to jistě každá máte své zkušenosti.
Poznámka od kuchařky
Základ receptu je z knihy TAJEMSTVÍ BABIČČINY KUCHYNĚ 🙂
Kuchařka: hanahcotton