
- reklama -
Suroviny
- 500 g hřibů
- 200 g fazolek
- 50 g slaniny
- 3 jarní cibulky
- 1 lžička uzené papriky ( nemusí být )
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžíce mouky
- 1 větvička rozmarýnu
- vývar
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Hříbky důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme na malé kostky a necháme ji zesklovatět na pánvičce s lžící oleje.
-
Přidáme houby, bílé části cibulek, osolíme, opepříme, posypeme paprikami, osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném ohni.
-
Po cca 5 minutách přidáme fazolky, rozmarýn a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme cca 15-20 minut. Houby ani fazolky nesmí být rozvařené.
-
Na talířích posypeme čerstvou, jemně pokrájenou cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Podáváme nejlépe s chlebem.
Kuchařka: maris









