
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3/4 hrnku červené čočky
- 200 g kořenové zeleniny
- 2 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- posekaná petrželka
- nať z mladé cibulky
- pažitka
- sůl
- pepř
- chilli
Postup přípravy receptu
-
Brambory a zeleninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme polovinu čočky, zalijeme 1 litrem vody, mírně osolíme a opepříme a zvolna vaříme, až je zelena měkká.
-
Mezitím uvaříme zvlášť v kastrůlku zbylou čočku, vaříme mírným varem 5 minut, pak odstavíme a scedíme.
-
Polévku v hrnci rozmixujeme, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme česnek případně dochutíme špetkou chilli, vmícháme zvlášť uvařenou čočku.
-
Necháme přejít varem, vmícháme nasekané bylinky a podáváme s opečenou houskou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: upravený recept z nějakého starého časopisu.
Kuchařka: Bahula