Suroviny
2 porce
- 1 ks kuřecí prsa
- 1-2 ks mrkve mladé
- 1 ks paprika zelená
- 1-2 ks cibulky jarní
- 1 ks rajčete
- ledový salát (celé lístky podle potřeby)
- 2 lžíce koriandrové natě
- 1 lžíce limetové šťávy
- 1 lžička medu
- 1/2 lžíce rybí omáčky (nebo lehká sójová)
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- špetka soli
- pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu , mrkvu cibulu papriku pokrajame „V“ krajacom na zapalky ,paradajku rucne na jemno. Kuracie prsia pokrajat na mensie kusky, pokorenit posolit pokvapkat sezamovym olejom , a pripravit rychlo na panvici a este lepsie hodit pod grill .( ja dakedy kupujem ugrilovanu kuru zo supermarketu ked sa mi nechce varit a pouzijem tu – jasne ze bez koze) Pripravime si nalev z limetky medu a rybacej omacky ( ked nie je spetku soli a korenia a lahku sojovu ako nahradu).
-
V miske zmiesame vsetky suroviny a prelejeme nalevom a zlahka premiesame a ochutime na drobno nakrajanym koriandrom, a servirujeme v salatovych „miskach“ najlepsi je tzv. Iceberg ktory ma pevnejsie listy skor ako kapusta( zeli ) a vytvara misticky. A nakonci zjest aj misku.
Poznámka od kuchařky
Podla Dunkana by to mala byt „2. fáze – rovnoměrná ztráta“, skor take rozumne jedenie , taketo lahke salaty su bezne v juznej azii , a spravia vam ho kde kolvek na ulici za „babku“.
A nemusite ani platit za drahe dietne programy plus este aj chutia dobre.
PS: Tajomstvo tychto azijskych salatov je pripravit -pokrajat suroviny pekne -uhladne na drobne kusky na „julienne“ kde aj malo marinady spravi sluzbu a salat je vizualne atraktivny.Japonci su majstri sportu.