
Suroviny
- 500 g kapusta ružičková
- 300 g vepřové maso mleté
- 1/2 hrnku smetana na vaření
- 2 lžíce petrželová nať
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1,5 hrnku vývaru na podlití
- 1 vajíčko
- mouka
- 1 PL francouzské hořčice
- olej na smažení
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Ruzickovy kel predvarime v osolenej vode. Zlejeme vodu a dame vychladnut.
-
Mlete maso zmiesame s vajickom ochutime sol , korenie, na drobno nakrajany petrzlen a jeden pretlaceny cesnak,.Pridame muku alebo struhanku aby sme dostali spravnu konzistenciu.
-
Dame schladit do ladnicky aby sa nam so zmasou lepsie pracovalo.Obalime vychladnuty predvareny ruzickovy kel-kapustu.
-
Pomukujeme a dame vyprazit do rozohriateho oleja. Vyberieme a odlozime na stranu najlepsie na papierovy obrusok.
-
Na vacsiu panvicu si dame troske oleja oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak.( Nam ostalo este zopar kelov tak sme aj tie pridali )
-
Prilejeme vyvar ( my sme mali kuraci ) , primiesame sladku smotanu do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a lyzicu dobrej Francuzskej horcice.
-
Na nizkom plameni dame prevarit na 5-7 minut na konci vmiesane na drobno nakrajany petrzlen.
-
do chce si este aj okysli….citronom alebo octom.
Poznámka od kuchařky
Taka zaujmava kombinacia experiment s ruzickovym kelom.