Suroviny
- 250 g másla
- 400 g cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 6 lžic kakaa
- 460 g hladké mouky
- 2 prášky do pečiva
- 8 vajíček
- na náplň:
- 750 g tvarohu
- 500 g pomazánkového másla
- 3 lžíce šťávy z citronu
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml slehačky
Postup přípravy receptu
-
Z jedné půlky másla, cukru krupice, jedného van. cukru, 3 lžic kakaa a 200 ml vody vytvoříme hmotu, kterou rozehřejeme na mírném ohni.
-
Poté do studené směsi přimícháme polovinku mouky s kypřícím práškem do pečiva, následně vmícháme 4 žloutky a nakonec tuhý sníh ze 4 bílků.
-
Směs vlijeme na plech, který je vyložený pečícím papírem a upečeme. To samé uděláme s druhou půlkou surovin.
-
Příprava náplně: Tvaroh, pomaz. máslo, citron. šťávu, vanil. cukr a cukr krupici promícháme do hladka. Nakonec do hladké hmoty vmícháme šlehačku ušlehanou dotuha.
-
Větší část krému namažeme na první korpus a přiklopíme jej druhým. Zbytkem krému nakonec potřeme boky a vršek, aby se k sobě přilepily a dobře se přilepil i marcipán.
-
Marcipánovou (potahovou) hmotu rozválíme a dort si dozdobíme podle své vlastní fantazie.