- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1-2 kedlubny
- máslo
- súl
- pepř dle chuti
- vegeta
- mléko
- hladká mouka
- smetana
- voda
Postup přípravy receptu
-
Na máslo si dáme na hrubo nastrouhaný kedluben, kdo chce a má pěkné listy, může přidat nakrájené i ty, jen trošku.
-
Necháme trošku podusit a zalijeme troškou vody, jen ať je kedluben ponořený. Posolíme, popepříme, kdo chce, může přidat i trošku vegety a dusíme do měkka.
-
Poté přidáme mléko podle toho, kolik omáčky chceme mít, já dávám na dva kedlubny asi 3/4 litru a trošku smetany.
-
Povaříme a zahustíme moukou s vodou.
-
Podáváme s vařenými brambory a opečeným párkem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.
Fotky dodám až budu zase vařit, tak se nezlobte.
Kuchařka: misova