- reklama -
Suroviny
- Na frikadelky:
- mleté maso( směs vepřového a hovězího)
- vejce
- cibule
- starší houska
- mléko
- česnek
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- Na omáčku:
- cibule
- sterilované žampiony
- kyselé okurky
- kopr
- sladká smetana
- dijonská hořčice
- bílé víno
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli.
-
Ze směsi vytvoříme menší karbanátky a na oleji si je opečeme.
-
Do výpeku přidáme kousek másla. Pokud máme výpek příliš přepečený plný drobečků, raději ho nepoužijeme a omáčku začneme na čisté pánvi s máslem.
-
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme. Dále vložíme žampiony a na proužky nakrájené okurky, osolíme, opepříme a podlijeme trouchou bílého vína.
-
Přibližně 10 min. dusíme.
-
Vlijeme smetanu, přidáme hořčici a nakrájený kopr a již pouze mírně provaříme.
-
Podle chuti dochutíme.
Kuchařka: 1974andrea