Jablečný štrúdl

91
- reklama -

Suroviny
hodně

500 g hladké mouky
1 hera
droždí jednu kostičku
mléko
cukr
vanilkový cukr
máslo
jablka
strouhanka
ořechy
skořice
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. první těsto: 250g hladké mouky smícháme s celou herou, propracujeme – dáme odpočinout.

  2. Druhé těsto: 250g hladké mouky, kvásek- (mléko, droždí, cukr), lžíce octa, jedno vejce a jeden žloutek.

  3. Těsto propracujeme a smícháme s druhým. Pořádně vypracujeme do hladka a necháme odpočinout.
    Rozdělíme na 4 díly a rozválíme.

  4. Vyválené těsto potřeme rozehřátým máslem, přidáme strouhanku, nastrouhaná jablka, skořici, mleté ořechy, cukr, vanilková cukr, pokapeme máslem a zabalíme

Poznámka od kuchařky

pečeme na 170 stupnu asi 30 minut jen do zlatova, klidně do růžova – né do hněda. poté potřít máslem a posypat moučkovým cukrem