Ořechový bochník s rozinkami

65
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1,5 hrnku polohrubé mouky
½ hrnku krystalového cukru
½ prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce, 100 g másla nebo tuku na pečení
¾ hrnku rozinek
¼ hrnku mletých lískových oříšků
½ hrnku mletých vlašských ořechů
½ – ¾ hrnku mléka (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Vajce, cukor, tuk, štipku soli, múku s práškom a mlieko spolu vyšľaháme.

  2. Pridáme hrozienka a oba druhy orechov a dobre premiešame.

  3. Vymastíme formu na srnčí chrbát alebo vaničku a cesto do nej uložíme a zarovnáme.

  4. Pečieme pri strednej teplote asi 40 minút ( kontrolujeme ).

  5. Upečený bochník vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Recept je z Encyklopédie múčnikov.