
- reklama -
Suroviny
- Těsto: 400 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 2 polévkové lžíce cukru
- 60 g másla (Hery)-rozpustit
- 200 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- sůl
- tuk na vymazání
- Náplň: 1000 g ostružin ( i více)
- 3 vejce( žloutky a bílky zvlášť)
- 2 měkké tvarohy
- 150 g cukru
- 100 ml šlehačky
- 1 vanilinový cukr
- 1 vanilkový pudink
- vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle)
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a necháme vykvasit.
-
Smícháme mouku, vajíčko, sůl, rozehřáté máslo, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.
-
Mezi tím si smícháme tvaroh se žloutky, šlehačkou, cukrem a pudinkovým práškem.
-
Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
-
Na vymazaný pekáč roztáhneme těsto, na které pokládáme omyté ostružiny.
-
Na ostružiny rozetřeme náplň a vše posypeme ořechy nebo mandlemi.
-
Pečeme v rozehřáté troubě při 170°C asi 35 až 40minut (podle výhřevnosti trouby).
Poznámka od kuchařky
Autorkou receptu je paní „Tancotanka“ www.varecha.sk
Kuchařka: bystrouska