Bohatý ostružinový koláč

74
- reklama -

Suroviny

Těsto: 400 g polohrubé mouky
30 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
60 g másla (Hery)-rozpustit
200 ml vlažného mléka
1 vejce
sůl
tuk na vymazání
Náplň: 1000 g ostružin ( i více)
3 vejce( žloutky a bílky zvlášť)
2 měkké tvarohy
150 g cukru
100 ml šlehačky
1 vanilinový cukr
1 vanilkový pudink
vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a necháme vykvasit.

  2. Smícháme mouku, vajíčko, sůl, rozehřáté máslo, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.

  3. Mezi tím si smícháme tvaroh se žloutky, šlehačkou, cukrem a pudinkovým práškem.

  4. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh.

  5. Na vymazaný pekáč roztáhneme těsto, na které pokládáme omyté ostružiny.

  6. Na ostružiny rozetřeme náplň a vše posypeme ořechy nebo mandlemi.

  7. Pečeme v rozehřáté troubě při 170°C asi 35 až 40minut (podle výhřevnosti trouby).

Poznámka od kuchařky

Autorkou receptu je paní „Tancotanka“ www.varecha.sk