
Suroviny
16 kousků
- korpus (dole v příloze, je použit z jiné buchty)
- 200 ml vody
- 5 lžic rumu (i více)
- 2 lžičky moučkového cukru
- potravinářské barvivo (žluté, oranžové, červené)
- marmeláda
- fondant
- čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek.
-
V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a potravinářské barvivo.
-
Do dortové formy dáme igelitový pytlík, aby přesahoval přes okraj kulaté formy a každý kousek korpusu namáčíme do barev a skládáme do formy.
-
Po jedné vrstvě mokré těsto pomažeme marmeládou a skládáme další až do posledního kousku.
-
Těsto přikryjeme přesahujícím igelitovým pytlíkem a vše zatížíme. Dáme do lednice přes noc.
-
Druhý den těsto pomocí pytlíku vyklopíme a pomažeme fondantem s trochou vody. Kdo ho nemá, stačí moučkový cukr s vodou a citrónová šťáva.
-
Pokapeme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/10067-broskvov…
Teď jsem zvolila hezčí jemné barvy a hurá do mě s kritikama.
Upozorňuji, že to není pravý punčový řez – pro neregistrovaný