Červená řepa nakládaná a extra voňavá

147
- reklama -

Suroviny

Nálev:
1 l octa
2 l vody
10 dkg soli
45 dkg cukru krupice
8 g anýzu
12 g kmínu
12 g fenyklu
8 kg červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na nálev svaříme v hrnci a necháme zaklopené i s kořením odstát nejlépe do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření. Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.

  2. Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka. Vychladlou oloupáme a nakrájíme dle potřeby (kolečka, kostičky).
    Jde to i kolečkem na bramborový salát.

  3. Dáme do vymytých sklenic, zalijeme přecezeným nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme cca 20 min, já říkám do bublin, jakmile jsou ve skleničce.
    Víčkem dolu necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se na mimibazaru, jen jsem si recept trochu poupravila. Ale jsem plně spokojená. Potrpím si na voňavou kořeněnou příchuť.

Je to pravdu moc dobrý recept.