Κολοκυθοκεφτέδες – Cuketové placičky

192
- reklama -

Suroviny

3 cuketa malá
1 cibuľa menšia
2 stroužky česneku
1 lžíce kopr ( na drobno sekany)
150 g feta syr (iný podobný ovci syr)
3 lžice strouhanka
3 lžice mouka
1 vejce
sůl
mletý pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cukinu nastruhame, cibulu nakrajame na drobno trochu posolime a nechame aspoň pol hodinu „vypotit“. Zlejeme štavu.

  2. Fettu syr (bulharsky ovci syr alebo podobny) nadrobime na drobno, pridame pretlačeny cesnak, nadrobno nakrajany kopor, vajičko struhanku, lyžicu muky, ochutime a všetko dobre premiesame. Dobre je zmes odložit do ladničky zchladit bude sa nam to lepsie robit.

    Vyberieme z ladničky vyformujeme placky a zlahka obalime v muke. Tradične sa v Grecku robia gulky, ale na to treba vela oleja. Tak sme išli na placicky. Vypražame do zlatista, dame vysušit na papierovy obrusok.

  3. Sevirujeme s jednoduchou jogurtovou – uhorkovou prilohou Tzaziky, ci uz tradičnou alebo domacou, je tu na Topkach viac receptov, ale ked možem poradit skuste zohnat grecky jogurt, je to velky rozdiel je ovela viac kremovy.

Poznámka od kuchařky

Vyprazanie sa da robit na viac sposobov, tradicne ako v Grecku vela oleja -robia gulky.Placicky na menej oleji ale da sa pouzit aj zmrzlinova naberacka (taka cvakacia )a potom sa nam daju vyrobit pekne skoro na „sucho“.

PS: Aj ked sa to napise „Kolokythokeftedes“ tak sa to aj tak neda vyslovit .(My mame radi kopor tak som dal viac ako je napisane v recepte.)