Muffiny s jablky a ostružinami

48
- reklama -

Suroviny
12 porcí

280 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli
115 g krupicového cukru
250 g jablek (oloupaných,na kostičky)
2 střední vejce
250 ml podmáslí
6 lžic slunečnicového oleje nebo 85g rozpuštěného másla + na formu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g ostružin
40 g hrubého třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte formu na 12 muffinů nebo důlky vyložte papírovými košíčky. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Vmíchejte krupicový cukr a jablka.


    Zobrazit celý recept

  2. Zvlášť rozšlehejte vejce s podmáslím, olejem či máslem a vanilkou. Přilijte k mouce a opatrně promíchejte, aby se všechny složky spojily, ne však příliš intenzivně. Vmíchejte ostružiny.

  3. Těsto naplňte do formiček a posypte třtinovým cukrem. Pečte v troubě asi 20 minut dozlatova. Nechte ve formě 5 minut vychladnout a pak vyklopte. Podávejte teplé nebo studené.

Poznámka od kuchařky

Jsou snadné na přípravu a jejich tvar vytvoří forma, nicméně povedou se jen tehdy, když těsto takzvaně nepřešleháte. Stačí ho krátce zamíchat, aby se vše spojilo.