Lehký tvarohovobanánový moučníček

88
- reklama -

Suroviny
3-5 porcí

500 g měkkého odtučněného tvarohu
4 banány
3 vejce
1 vrchovatou polévkovou lžíci Maizeny nebo Solamylu
asi tak 1/2-1 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu vyhřejeme na 180°C.

  2. 2. V misce utřeme tvaroh s celými vejci a 2 rozmixovanými banány. Přidáme citrónovou šťávu a maizenu.

  3. 3. Připravíme si formu na srnčí hřbet nebo malé silikonové formičky, (já sem ho vyložila pečícím papírem) do kterých vylijeme tvarohové těsto a ponoříme tam celý banán (já ho půlila, měla sem jich už doma málo) a pečeme 30-50 minut při teplotě 180°C.

  4. Prostě když párátkem píchnete, tak se na to nic nepřilepí a začne to napovrchu hnědnout 🙂 každýmu trouba peče jinak :D.

Poznámka od kuchařky

Moučník je nejlepší dobře vychladlý. Můžeme ho dát na chvíli i do lednice, bude ještě chutnější…… ALE TEPLÝ JE TAKY DOBRÝ 😀

U nás doma se po něm jen zaprášilo 😀

Nápad vznikl na http://www.dukanovadieta.com/fotogaleria/ a jen sem ho trošku upravila