
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vepřové panenky
- 150 g zelené fazolky nakrájené
- 1 velká červená paprika nakrájená na proužky asi 1 cm hrubé
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 menší cibule nasekaná
- 1 cm kousek zázvoru jemně nastrouhaný
- 1-2 dlouhé feferonky nakrájené na tenko
- 1,5 lžíce rybí omáčky
- limetková šťáva z 1 limetky
- 2-3 větvičky bazalky listky otrhané nasekané na hrubo
- 1 polévková lžíce kečupu Manis (indonezska sladka sojova omacka)
- rybí omáčka podle chuti
- 1-2 lžíce rostlinného oleje
- Další sezonní zelenina podle chuti ( my sme pridali male kusky brokolice)(alebo
- jarna cibulka na ozdobu)
Postup přípravy receptu
-
Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja, pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry ) miesame a opekame.
-
Maso vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.
-
Do woku zo zvyskom oleja pridame fazulu a papriku, opekame (2-3 minuty), kým nezacnu karamelizovat – trochu zmaknut (zelenina by mala byt taka, ze daktore kusky su stale chrumkave len prehriate ).
-
Pridame cesnak, zazvor, chilli papričky a rybaciu omacku ( podla chute – kto nema rad neda). Opekame tak cca 1 minutu pokial vsetko nezacne aromaticky vonat.
-
Do woku pridame limetkovu stavu, bazalku a kecap Manis. Pecieme ( stir fry ) dalsiu minutu.
-
Podávajte hneď s dusenou jazmínovou ryžou.
Kuchař: Nonya









