
- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák
- 400 g čerstvých hub
- 1 menší cibule
- 40 g másla
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- 6 vajec
- 100 g zakysané smetany
- 50 g strouhaného sýra
- špetka muškátového oříšku
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a rozebereme na menší růžice. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme do poloměkka. Scedíme jej.
-
V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme dokud se neodpaří většina tekutiny.
-
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, muškátovým květem, solí, pepřem a sýrem. Vymazaný pekáček vyskládáme květákem, překryjeme dušenými houbami a zalijeme směsí z vajec. Zapékáme při 190°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Právě jsem dobaštila, mňam, mňam… :o)))
Čerpala jsem z časopisu „Claudia“.
Kuchařka: evcal