- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecího masa ( prsní nebo stehenní )
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- strouhanka
- 2 vajíčka
- 1 dcl mléka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky. Poté z obou stran osolíme a opepříme.
-
Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku; dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře – to vše pořádně promícháme; strouhanka.
-
Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím.
-
Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.
-
Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
Poznámka od kuchařky
* strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Lze to provádět ručně a to na ručním struhadle.
Kuchařka: blazena.blazkova