Bramborovo-cuketová polévka s koprem

54
- reklama -

Suroviny

500 g mladé cukety
1 cibule
60 g másla
0,5 lžíce oleje
60 g hladké mouky
2-3 brambory (dle velikosti)
sůl
cca 1 l zeleninového vývaru nebo mléka
2-3 lžíce nasekaného kopru
250 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, tu pak zaprášíme moukou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem (mlékem), dobře promícháme, osolíme a přidáme na kousky pokrájené brambory. Když jsou brambory téměř měkké, přisypeme na nudličky nebo plátky pokrájenou cuketu s posekaným koprem a dovaříme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Polévku odstavíme, přidáme vidličkou promíchanou zakysanou smetanu (nesmí být studená) a vše společně dobře promícháme.

  3. Podáváme dozdobené snítkou kopru nebo plátkem vařeného vejce.

Poznámka od kuchařky

Chceme-li polévku bez mouky, buď neděláme jíšku, ubereme trochu na vývaru a dále dle receptu, nebo brambory pokrájíme na větší kusy, které před vložením cukety rozšťoucháme a tím polévku zahustíme.