
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400-500 g špaget
- 150 g pancetty nebo anglické slaniny
- 8 žloutků
- 4 lžíce pecorina
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
-
Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do vroucí je vsypeme.
-
V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin.
-
Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno – sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
-
Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).
Poznámka od kuchařky
Podle pořadu S Italem v kuchyni
Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí…
Kuchařka: Eliza