Autentické špagety carbonara podle Emanuela

140
- reklama -

Suroviny
4 porce

400-500 g špaget
150 g pancetty nebo anglické slaniny
8 žloutků
4 lžíce pecorina
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do vroucí je vsypeme.

  3. V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin.

  4. Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno – sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.

  5. Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).

Poznámka od kuchařky

Podle pořadu S Italem v kuchyni

Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí…