
Suroviny
4 porce
- 4-5 velkých jablek
- 2 měkké tvarohy
- asi 12 dkg ovesných vloček
- trochu mléka
- cukr
- skořice
- rozinky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince s jablíčka rozkrájíme na kousky (asi 1 cm velké). Zhruba na 3 lžících vody podusíme kousky jablek, pak přidáme skořici a rozinky a podle kyselosti jablek můžeme přidat i cukr.
-
Do misky dáme oba tvarohy, osladíme podle chuti a rozředíme mlékem.
-
Do pánve dáme 4 polévkové lžíce oleje a ovesné vločky. Vločky za stálého míchání opražíme. Až začnou mít nazlátlou barvu přidáme 3 polévkové lžíce cukru a necháme zkaramelizovat- musíme stále míchat.
-
Nakonec plníme poháry. První vrstva jsou podušená jablíčka, na ně navrstvíme tvaroh a nakonec vše zasypeme vločkami.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od své maminky.
Pokud Vám ovesné vločky zbydou, uchovejte je v uzavřené sklenici pro další použití. Například jsou moc dobré v jogurtu.