Roládky s rohlíkovou nádivkou

88
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 hezké plátky vepřové plece nebo kýty, popřípadě telecí plátky
2 housky
70 g šunky
1-2 lžíce hrášku
1 vejce
50-70 ml mléka (dle potřeby a hustoty náplně)
7 g roztopeného másla
pepř
sůl
lžíce zelené petrželky
podle potřeby 1 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do rohlíků. Přihodíme hrášek, šunku nakrájenou na kostičky, zelenou petrželku, trošku soli, pepře a rukama propracujeme. Pokud je potřeba, přidáme lžíci hrubé mouky, aby byla směs hustější a dobře se s ní pracovalo.

  3. Na maso následně rozetřeme rohlíkovou náplň, stočíme do roládek, sepneme jehlami a opečeme ze všech stran na oleji.

  4. I s výpekem vložíme do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení roládky podléváme. Pokud nám zbyde náplň, uděláme z ní kouli a asi v půlce pečení roládek ji přidáme do pekáčku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Rytmus života-kulinářský speciál.

Recept je původně z telecího masa, ale to u nás není už dlouho vidět, tak jsem použila plec. Podle potřeby jsem si jej upravila.