Suroviny
2 porce
- 2 hezké plátky vepřové plece nebo kýty, popřípadě telecí plátky
- 2 housky
- 70 g šunky
- 1-2 lžíce hrášku
- 1 vejce
- 50-70 ml mléka (dle potřeby a hustoty náplně)
- 7 g roztopeného másla
- pepř
- sůl
- lžíce zelené petrželky
- podle potřeby 1 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme.
-
Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do rohlíků. Přihodíme hrášek, šunku nakrájenou na kostičky, zelenou petrželku, trošku soli, pepře a rukama propracujeme. Pokud je potřeba, přidáme lžíci hrubé mouky, aby byla směs hustější a dobře se s ní pracovalo.
-
Na maso následně rozetřeme rohlíkovou náplň, stočíme do roládek, sepneme jehlami a opečeme ze všech stran na oleji.
-
I s výpekem vložíme do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení roládky podléváme. Pokud nám zbyde náplň, uděláme z ní kouli a asi v půlce pečení roládek ji přidáme do pekáčku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Rytmus života-kulinářský speciál.
Recept je původně z telecího masa, ale to u nás není už dlouho vidět, tak jsem použila plec. Podle potřeby jsem si jej upravila.