
Suroviny
2 porce
- 125 g suché rýže
- 0,5 l mléka
- 2 vejce
- 1 bílý jogurt (sladká activie)
- 1 sklenička kompotovaného švestek nebo třeba i banán
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Rýži jsem vařila tak 30 minut ve vodě smíchané mlékem.
-
Žloutky smícháme s jogurtem, z bílků uděláme sníh.
-
Nastrouháme si citronovou kůru.
-
Do vychladlé rýže postupně zamícháme žloutky smíchané s jogurtem. Přidáme citronovou kůru a pomaličku tam zamícháváme sníh.
-
Vezmeme formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme pečícím papírem a půlku směsi do ní vylijeme.
-
Poklademe ovocem a přelijeme zbytkem směsi.
-
Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme přibližně 43 minut no prostě až začne růžovět.
Poznámka od kuchařky
Pokavad je rýže málo rozvařená, tak bych se nebála ji rozmixovat /neudělala jsem to a vůbec mi to nevadilo/, kdo to chce mít více sladké, tak bych tam přidala ještě rozmixovaný banán.
Inspirovala sem se v kuchařce „z babiččina receptáře“ ale hodně sem to upravila 😀 😀 😀